Przyjęcie okolicznościowe

Każde przyjęcie potrzebuje odpowiedniej oprawy, dekoracji i najważniejszego na stole jedzenia. Kompleksowo przygotujemy każde przyjęcie czy spotkanie. Potrawy dopasowujemy do rodzaju wydarzenia i do upodobań gości.

 

Przykładowe menu obiadowe

Przystawki na ciepło

  • Camembert grillowany z żurawiną, orzechami włoskimi i rukolą

  • Chrupiące pieczone pierogi z konfiturą cebulową

  • Portobello faszerowane cielęciną, kurkami, śmietaną i ziołami

  • Gruszka pieczona z serem gorgonzola, słodki sos z jabłkiem, mix sałat

  • Krewetki z chorizo, cydrem, masłem czosnkowym i natką pietruszki

  • Krewetki z sosem szafranowym z grzanką francuską

  • Rydze smażone w sosie szafranowym z szałwią

  • Cannelloni z kurkami i ricottą pod beszamelem

Zupa

  • Barszcz moskiewski z klopsikami

  • Żurek w chlebku z białą kiełbasą i jajkiem

  • Zupa krem z pieczonej dyni z grzankami (sezonowo)

  • Węgierska zupa z knedlami z wątróbki

  • Flaczki po warszawsku

  • Strogonow

  • Rosół z domowymi kluseczkami

  • Krem z borowików w chlebku (sezonowo)

  • Zupa chrzanowa w chlebku

  • Solianka ukraińska z mięsem

II danie

 

Ryba

  • Polędwiczki z dorsza z sosem tatarskim, puree ziemniaczane, zestaw kiszonek, warzywa blanszowane

  • Sandacz maślany z octem balsamicznym, placek z gotowanych ziemniaków, glazurowana marchewka, warzywa sezonowe

  • Szczupak smażony, sos remouladowy, puree ziemniaczane, warzywa sezonowe

  • Dorsz po baskijsku z chrupiącą posypką z chleba, puree z kalafiora, ziemniak pieczony, warzywa sezonowe

  • Łosoś grillowany z pesto szpinakowym, ryż kolorowy, pieczone pomidory, warzywa sezonowe

Cielęcina

  • Sznycel cielęcy z masłem czosnkowym, gotowane młode ziemniaki, pieczony burak, warzywa sezonowe

  • Eskalopki cielęce w sosie grzybowym z natką pietruszki i lubczykiem, knedlik, warzywa sezonowe, dynia marynowana

Wieprzowina

  • Eskalopki wieprzowe w sosie paprykowym z chorizo i pomidorami marynowanymi

  • Polędwiczki wieprzowe po baskijsku, tortilla ziemniaczana, grillowana cukinia

  • Golonka wieprzowa z sosem winno-miodowym, puree ziemniaczane z chrzanem, tatar z ogórka kiszonego z szczypiorkiem

  • Kotlet schabowy z kością, młode ziemniaki gotowane, buraczki zasmażane

  • Polędwiczka wieprzowa w sosie kminkowym, posypka z chleba razowego, puree z selera, warzywa sezonowe

  • Szynka po bawarsku, sos musztardowo-miodowy, pęczotto, warzywa grillowane

  • Pieczeń z łopatki wieprzowej, sos kminkowy, chrupiąca posypka z chleba razowego, warzywa blanszowane

  • Polędwiczka wieprzowa w sosie kurkowym z natką pietruszki, młode ziemniaki, warzywa blanszowane, warzywa sezonowe 

 

Wołowina

  • Wołowina po bugrundzku zapiekana, sos burgundzki, puree ziemniaczane, warzywa blanszowane

  • Rolada wołowa z sosem z zielonego pieprzu, knedlik, czerwona kapusta zasmażana, sałata dębowa

Drób

  • Pierś z kurczaka marynowana w czerwonym pieprzu z sosem z cydru, gratin ziemniaczane

  • Pierś z kaczki z sosem limonkowym, kaszotto, szparagi zielone, warzywa sezonowe

  • Kurczak Zatar z granatem i kiszoną cytryną z sosem miętowym, kasza bulgur, zielona fasolka szparagowa, warzywa sezonowe

  • Kacze udka z sosem morelowym, gnocchi, warzywa blanszowane, warzywa sezonowe

  • Udziec indyka z jabłkami i kolendrą z sosem chimiczuri, pieczone talarki ziemniaka, grillowane warzywa

  • Devolay klasyczny z masłem ziołowym, puree ziemniaczane, buraki zasmażane, warzywa sezonowe

  • Kurczak duszony w calvadosie z jabłkami, ryż kolorowy, puree z jabłek i pora, warzywa sezonowe

  • Rolada z kaczki faszerowana pistacjami z sosem śliwkowym, kotlecik gryczany, puree z zielonego groszku, warzywa sezonowe

  • Kurczak faszerowany kaszą jęczmienną i grzybami leśnymi, puree ziemniaczane, warzywa blanszowane

  • Pierś z kurczaka z pesto bazyliowym, risotto, mix sałat, pomidory

  • Pieczeń z indyka, sos pieczeniowy z estragonem, kotlecik z kaszy jaglanej, sałata z grillowaną papryką

  • Udziec z indyka w szynce szwardzwaldzkiej z suszonymi pomidorami, puree z bobu i brokuła, duszone pieczarki, ogórek w miodzie

  • Kurczak Cacciatore z grzybami leśnymi, ryż kolorowy, blanszowana cukinia, glazurowana marchewka

  • Kurczak cytrynowo-miodowy, chrupiąca posypka z boczku wędzonego, ziemniak pieczony, brukselka z prażonymi migdałami

  • Rolada drobiowa z szpinakiem i suszonym pomidorem, sos z suszonych pomidorów, puree z zielonego groszku z miętą, brukselka z prażonymi migdałami, warzywa sezonowe
     

Jagnięcina

  • Żeberka jagnięce ziołowe, sos miętowy, ziemniaki gotowane z groszkiem zielonym, papryka grillowana, warzywa sezonowe

  • Pieczeń jagnięca miodowo-ziołowa, sos miodowo-ziołowy, puree ziemniaczane, warzywa sezonowe

 

To tylko przykładowe menu. Przygotowujemy dania zgodnie z gustami oraz zamówieniami naszych klientów.

Wykorzystujemy produkty sezonowe. Przy ustalaniu menu w zależności od pory roku wybieramy produkty, które są aktualnie najświeższe i nie występują w innych miesiącach roku. 

©Familia Catering

Wszystkie prawa zastrzeżone

Catering: Warszawa, Nadarzyn, Pruszków, Grodzisk Mazowiecki, Milanówek, Radziejowice,

Mszczonów, Żyrardów, Żabia Wola, Tarczyn, Raszyn, Wólka Kosowska, Piaseczno

  • Instagram Ikona społeczna
  • Facebook Social Icon
  • Google+ Social Icon