Doświadczenia z podróży oraz przygotowywania potraw z różnych zakątków świata, pozwoliły stworzyć nam menu całkiem inne od dotychczas przez nas oferowanych. Zapach imbiru, kuminu, kolendry czy trawy cytrynowej już na stałe zagościły w naszej kuchni.

Menu tematyczne oferujemy na przyjęcia okolicznościowe, lunch w biurze, bankiety lub kolację dla znajomych. 

Kuchnia arabska

 

Zupa

Szorba
Rozgrzewająca zupa z wołowiną z dodatkiem papryki, pieczarek i kaszy bulgur

Shorba al-Adas
Zupa krem z czerwonej soczewicy podana z chlebem tureckim, natką pietruszki i cytryną

 

II Danie

Shish kebap
Wołowina lub baranina grillowana na patyku podawana z sosami

Tadżin z wołowiny
Wolno gotowana wołowina z dodatkiem warzyw, rodzynek i migdałów

Tadżin z kurczaka
Wolno gotowany kurczak z dodatkiem warzyw, brzoskwini, ciecierzycy, cynamonu i kolendry

Hout Makli
Dorsz smażony podany z sosem z pomidorów, czosnku, oliwek i marynowanej cytryny

 

II Danie wegetariańskie

Kumpir turecki

Pieczony faszerowany ziemniak z warzywami i serem

 

 

Kuchnia brytyjska

 

Zupa

Cullen Skink
Szkocka zupa z wędzonej ryby z ziemniakami, szczypiorkiem i koperkiem
Lentil soup
Zupa z soczewicy z bekonem i jajkiem

 

II Danie

Pulled pork

Szarpana wieprzowina długo pieczona podawana z sosem pieczeniowym z dodatkiem miodu i musztardy

Shepherd's pie
Zapiekanka z wołowiną i pasternakiem przykryta tłuczonymi ziemniakami z mlekiem
Cumberland chicken
Kurczak pieczony podawany z sosem cumberland

 

II Danie wegetariańskie

Scotch eggs weg

Jajka na twardo ze szpinakiem i czosnkiem smażone w panierce

 

Deser

Eton Mess

Lekki bezowy deser z bitą śmietaną i owocami

 

 

Kuchnia grecka

Zupa

Fakes

Tradycyjna grecka zupa z soczewicy z dodatkiem pomidorów, czosnku i octu winnego

Kakavia

Delikatna zupa rybna z warzywami, cytryną i białym winem

Avgolemono

Zupa cytrynowa z kurczakiem, ryżem i oliwkami

 

II Danie

Musaka

Zapiekanka z mieloną wołowiną i bakłażanem, przykryta beszamelem i kozim serem

Keftedes

Pulpety w sosie pomidorowym z dodatkiem cynamonu, ziół oraz oliwek

Kleftiko

Udziec z indyka długo pieczony z ziemniakami, pomidorami i serem feta

 

II Danie wegetariańskie

Gemista

Faszerowane pieczone pomidory z ryżem, bakłażanem i kozim serem

 

Deser

Galaktoboureko
Chrupkie ciasto filo połączone z kremem polane słodkim syropem z miodu, soku z cytryn i pomarańczy

 

 

Kuchnia hiszpańska

Zupa

Fabada
Zupa z białej fasoli, chorizo i boczkiem z dodatkiem szafranu i pomidorów

Gaspacho
Chłodnik paprykowy z dodatkiem pomidorów, czosnku i cytryny

 

II Danie

Pollo en pepitoria

Kurczak duszony w sosie migdałowym

Carcamusas toledanas
Wieprzowina w lekko pikantnym sosie pomidorowym z dodatkiem kiełbasy chorizo i szynki serrano
Tomate relleno al horno
Pieczone pomidory faszerowane mięsem wołowym i warzywami

 

II Danie wegetariańskie

Tomate relleno con verduras

Pieczone pomidory faszerowane ziemniakami, papryką i czosnkiem

 

Deser

Crema Catalana

 

 

Kuchnia włoska

 

Zupa

Krem z pomidorów z bazylią i parmezanem

Zupa krem z pieczonych pomidorów z dodatkiem świeżej bazylii i parmezanu

Minestrone

Zupa jarzynowa z dodatkiem ziół i pomidorów

Zuppa di orzo

Krupnik z kaszą pęczak, boczkiem i parmezanem

Pancotto

Rozgrzewająca zupa chlebowa z dodatkiem ziemniaków, warzyw, fasoli i świeżych ziół

 

II Danie

Spaghetti bolognese

Spaghetti z sosem mięsnym z dodatkiem pomidorów i parmezanu

Kurczak cacciatore

Udka kurczaka w sosie pomidorowym, białym winie z oliwkami i pieczarkami

Lasagne bolognese

Zapiekanka makaronowa z sosem bolońskim przykryta beszamelem i mozzarellą

Wołowina peposo

Toskański gulasz wołowy duszony w czerwonym winie z dodatkiem czarnego pieprzu, czosnku i rozmarynu

Pollo alla Mele
Kurczak duszony z jabłkami i suszonymi śliwkami z dodatkiem świeżych ziół

Pollo Marengo
Kurczak duszony w białym winie i pomidorach z grzybami leśnymi i czosnkiem

II Danie wegetariańskie

Canellonni ze szpinakiem i ricottą

Rurki makaronowe nadziewane szpinakiem i serem ricotta przykryte mozzarellą i parmezanem

Canellonni con fungi

Rurki makaronowe nadziewane grzybami i gorgonzolą przykryte grzybowym sosem beszamelowym

 

Deser

Panna Cotta

Gotowana śmietanka z sosem owocowym

 

 

Kuchnia meksykańska i tex mex

 

Zupa

Sopa de crema con maíz

Zupa krem z kukurydzy z dodatkiem kolendry i kminu rzymskiego

Chilli con carne

Wołowina z dodatkiem kukurydzy, fasoli, papryki i pomidorów

 

II Danie

Enchilada z kurczakiem

Tortilla z kurczakiem, pomidorami i papryką zapiekana serem żółtym

Carnitas - szarpana wieprzowina

Długo pieczona szynka wieprzowa w paprykowo - pomarańczowej marynacie

Casserole z chorizo i wołowiną

Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą chorizo i mieloną wołowiną z dodatkiem pomidorów i kukurydzy

Tacos al Pastor

Wieprzowina w słodko - pikantnej marynacie z ananasem podana w tortilli z ananasem, salsą, warzywami, serem cheddar i kolendrą

Kurczak Chile Verde

Kurczak pieczony w sosie z jalapeno, zielonej papryki, kolendry i zielonych pomidorów

Burrito Carnitas

Szarpana wieprzowina zawinięta w tortillę z serem cheddar, salsą pomarańczową i guacamole 

Burrito Chili Con Carne

Wołowina z dodatkiem kukurydzy, fasoli, papryki i pomidorów zawinięta w tortillę z serem cheddar i kwaśną śmietaną

Kurczak Chile Salsa

Kurczak pieczony w sosie pomidorowym z dodatkiem papryki chili, cebuli, kwaśnej śmietany i kolendry

II Danie wegetariańskie

Enchilada z fasolą

Tortilla z fasolą, papryką i kukurydzą zapiekana serem żółtym

 

 

Kuchnia orientalna

Zupa

Sato Ayam

Indonezyjski rosół drobiowy z makaronem, dymką i gotowanym jajkiem

Zupa grzybowa z Yunnan

Aromatyczna zupa z grzybów shitake z dodatkiem imbiru i makaronu jajecznego

Curry czerwone z dynią

Pikantne czerwone curry z dodatkiem dyni, kolendry i orzechów

Green Curry

Zielone curry z dodatkiem kurczaka, groszku cukrowego, zielonej fasolki szparagowej i kolendry

Zupa Miso

Tradycyjna japońska zupa z dodatkiem warzyw, rzodkwi japońskiej, tofu i prażonego sezamu

Tom Yum

Ostro – kwaśna tajska zupa z krewetkami, pieczarkami, marchewką, dymką i kolendrą

Tom Kha

Słodko-pikantna zupa kokosowa z dodatkiem kurczaka, pieczarek, pomidorów i papryczki chili

II Danie

Kurczak Kung Pao

Kawałki kurczaka smażone w sosie słodko-kwaśnym z orzechami ziemnymi

Kurczak gen. Tso

Kawałki kurczaka smażone panierowane w słodko-pikantynym sosie z brokułami

Pad Thai z kurczakiem

Makaron ryżowy z kurczakiem z dodatkiem chilli, orzechów, jajka i limonki

Tonkatsu

Polędwica wieprzowa w panierce panko z sezamem

Kurczak Tandoori

Soczysty kurczak marynowany w jogurcie z czerwonym sosem

Butter chicken

Kurczak duszony w pomidorowo-maślanym sosie

Pad Gra Prow

Wołowina z dodatkiem tajskiej bazylii, papryki, cebuli w sosie ostrygowym

Mao Zedong Pork

Boczek gotowany na czerwono o słodko-słonym smaku podany w sosie

Satay chicken

Kurczak na patyku w sosie orzechowo - limonkowym

II Danie wegetariańskie

Curry warzywne

Łagodne curry z warzywami, soczewicą czerwoną i ziemniakami

Spring rolls

Smażone w panierce sajgonki nadziewane warzywami, kiełkami słonecznika i

imbirem

Manchurian Veg

Kalafior i brokuł duszony w słodko – kwaśnym sosie

Phat Si Io

Smażony makaron sojowy w sosie sojowym z warzywami i orzechami

 
 
 
 
 
 
 

©Familia Catering

Wszystkie prawa zastrzeżone

Catering: Warszawa, Nadarzyn, Pruszków, Grodzisk Mazowiecki, Milanówek, Radziejowice,

Mszczonów, Żyrardów, Żabia Wola, Tarczyn, Raszyn, Wólka Kosowska, Piaseczno

  • Instagram Ikona społeczna
  • Facebook Social Icon
  • Google+ Social Icon