Lunch

Menu klasyczne

Zupa

  • Barszcz moskiewski z klopsikami

  • Żurek w chlebku z białą kiełbasą i jajkiem

  • Zupa krem z pieczonej dyni z grzankami (sezonowo)

  • Węgierska zupa z knedlami z wątróbki

  • Flaczki po warszawsku

  • Strogonow

  • Rosół z domowymi kluseczkami

  • Krem z borowików w chlebku (sezonowo)

  • Zupa chrzanowa w chlebku

  • Solianka ukraińska z mięsem

II danie

  • Kurczak Alfredo

  • Kurczak z pesto bazyliowym

  • Kurczak z sosem serowym

  • Kurczak z sosem serowo - brokułowym

  • Kurczak miodowo - musztardowy z kolendrą

  • Kurczak z sosem z gorgonzoli z szpinakiem

  • Kurczak ziołowo - czosnkowy grillowany

  • Kurczak z sosem paprykowym

  • Kurczak nuggets

  • Kurczak BBQ

  • Kurczak gotowany na parze z bukietem warzyw

  • Kurczak imbirowy z limonką i chili

  • Indyk pomarańczowy z chili i tymiankiem

  • Indyk panierowany

  • Wątróbka drobiowa z miodem, cebulą i natką pietruszki

  • Kotlet schabowy klasyczny

  • Kotlet schabowy z wędzoną goudą i pomidorem

  • Kotlet schabowy XXL (0,5 kg)

  • Schab w kapuście z wędzoną papryką

  • Pulpeciki rozmarynowe z sosem pomidorowym

  • Gulasz wieprzowy węgierski

  • Gulasz wieprzowy z grzybami leśnymi

  • Rumsztyk z pieczarkami i cebulą

  • Kotlet mielony

  • Szynka bawarska z sosem musztardowym

  • Eskalopki w sosie pieczarkowym

  • Eskalopki w sosie pomidorowym z ostrą papryką

  • Gulasz wołowy z grzybami leśnymi i rozmarynem

  • Gulasz wołowy z pieczarkami, pomidorami i ogórkiem kiszonym

II danie Special

 

Ryba

  • Polędwiczki z dorsza z sosem tatarskim, puree ziemniaczane, zestaw kiszonek, warzywa blanszowane

  • Dorsz po baskijsku z chrupiącą posypką z chleba, puree z kalafiora, ziemniak pieczony, warzywa sezonowe

  • Łosoś grillowany z pesto szpinakowym, ryż kolorowy, pieczone pomidory, warzywa sezonowe

Cielęcina

  • Sznycel cielęcy z masłem czosnkowym, gotowane młode ziemniaki, pieczony burak, warzywa sezonowe

  • Eskalopki cielęce w sosie grzybowym z natką pietruszki i lubczykiem, knedlik, warzywa sezonowe, dynia marynowana

Wieprzowina

  • Eskalopki wieprzowe w sosie paprykowym z chorizo i pomidorami marynowanymi

  • Golonka wieprzowa z sosem winno-miodowym, puree ziemniaczane z chrzanem, tatar z ogórka kiszonego z szczypiorkiem

  • Kotlet schabowy z kością, młode ziemniaki gotowane, buraczki zasmażane

  • Polędwiczka wieprzowa w sosie kminkowym, posypka z chleba razowego, puree z selera, warzywa sezonowe

  • Szynka po bawarsku, sos musztardowo-miodowy, pęczotto, warzywa grillowane

  • Pieczeń z łopatki wieprzowej, sos kminkowy, chrupiąca posypka z chleba razowego, warzywa blanszowane

  • Polędwiczka wieprzowa w sosie kurkowym z natką pietruszki, młode ziemniaki, warzywa blanszowane, warzywa sezonowe 

 

Wołowina

  • Wołowina po bugrundzku, puree ziemniaczane, warzywa blanszowane

  • Rolada wołowa z sosem z zielonego pieprzu, knedlik, czerwona kapusta zasmażana, mix sałat

Drób

  • Pierś z kurczaka marynowana w czerwonym pieprzu z sosem z cydru, pieczone ziemniaki, warzywa sezonowe

  • Pierś z kaczki z sosem limonkowym, kaszotto, szparagi zielone, mix sałat

  • Kurczak Zatar z granatem i kiszoną cytryną z sosem miętowym, kasza bulgur, zielona fasolka szparagowa, warzywa sezonowe

  • Kacze udka z sosem morelowym, gnocchi, warzywa blanszowane, warzywa sezonowe

  • Udziec indyka z jabłkami i kolendrą z sosem chimiczuri, pieczone talarki ziemniaka, grillowane warzywa

  • Devolay klasyczny z masłem ziołowym, puree ziemniaczane, buraki zasmażane, warzywa sezonowe

  • Kurczak duszony w calvadosie z jabłkami, ryż kolorowy, puree z jabłek i pora, warzywa sezonowe

  • Rolada z kaczki faszerowana pistacjami z sosem śliwkowym, kotlecik gryczany, puree z zielonego groszku, warzywa sezonowe

  • Kurczak faszerowany kaszą jęczmienną i grzybami leśnymi, puree ziemniaczane, warzywa blanszowane

  • Pierś z kurczaka z pesto bazyliowym, risotto, mix sałat, pomidory

  • Pieczeń z indyka, sos pieczeniowy z estragonem, kotlecik z kaszy jaglanej, sałata z grillowaną papryką

  • Udziec z indyka w szynce szwardzwaldzkiej z suszonymi pomidorami, puree z bobu i brokuła, duszone pieczarki, ogórek w miodzie

  • Kurczak Cacciatore z grzybami leśnymi, ryż kolorowy, blanszowana cukinia, glazurowana marchewka

  • Kurczak cytrynowo-miodowy, chrupiąca posypka z boczku wędzonego, ziemniak pieczony, brukselka z prażonymi migdałami

  • Rolada drobiowa z szpinakiem i suszonym pomidorem, sos z suszonych pomidorów, puree z zielonego groszku z miętą, brukselka z prażonymi migdałami, warzywa sezonowe
     

Jagnięcina

  • Żeberka jagnięce ziołowe, sos miętowy, ziemniaki gotowane z groszkiem zielonym, papryka grillowana, warzywa sezonowe

  • Pieczeń jagnięca miodowo-ziołowa, sos miodowo-ziołowy, puree ziemniaczane, warzywa sezonowe

II Dania wegetariańskie

  • Kulki jaglane curry w kolendrowej panierce

  • Krokiety z zieloną soczewicą i pieczarkami

  • Naleśniki z szpinakiem i warzywami

  • Gołąbki z tofu wędzonym, kaszą jęczmienną i borowikami

  • Papryka faszerowana kaszą bulgur, brokułami i pomidorami

  • Portobello faszerowane mielonym tofu z pomidorami i ziołami

 

To tylko przykładowe menu. Przygotowujemy dania zgodnie z gustami oraz zamówieniami naszych klientów.

Wykorzystujemy produkty sezonowe. Przy ustalaniu menu w zależności od pory roku wybieramy produkty, które są aktualnie najświeższe i nie występują w innych miesiącach roku. 

©Familia Catering

Wszystkie prawa zastrzeżone

Catering: Warszawa, Nadarzyn, Pruszków, Grodzisk Mazowiecki, Milanówek, Radziejowice,

Mszczonów, Żyrardów, Żabia Wola, Tarczyn, Raszyn, Wólka Kosowska, Piaseczno

  • Instagram Ikona społeczna
  • Facebook Social Icon
  • Google+ Social Icon